U woont samen met anderen in een gemeenschappelijk pand? Of u staat op het punt om met derden een pand te delen? Indien er officieel nog geen sprake is van een Vereniging van Eigenaren (VvE), dan zal er een VvE opgericht moeten worden. In principe kunt u dit zelf doen, maar daar kleven veel nadelen aan. Om te beginnen zal dit u veel tijd kosten en zorgen opleveren. Daarbij is het de vraag of u als bewoners alle financiële, juridische en bouwkundige kennis heeft om dit succesvol te doen.

Haarlemmermeerstraat 16-24 hoek Andreas Schelfhoutstraat 57-59

Als gevestigd makelaar en beheerder in Amsterdam, beheert van Staveren met veel succes diverse VvE’s. Op het moment dat de notariële splitsingsakte een feit is, zijn de mede-eigenaren wettelijk gezien automatisch lid van een VvE. Samen met de mede-eigenaren bent u verantwoordelijk voor de staat en het onderhoud van het gehele complex. Wilt u zelf een VvE oprichten en managen dan moet u rekenen op een behoorlijke tijdsinvestering, een goede onderlinge taakverdeling en veel verstand van zaken.

Als de VvE nog geen rechtsvorm is, dient deze ingeschreven te worden bij de KVK. Op die manier kunt u als VvE ook zaken doen met verzekeraars en partijen die onderhoud verrichten. De volgende stap is dat u een begroting heeft en een Meerjaren Onderhoudsplan. Deze MJOP is wettelijk verplicht. Daarmee borgt u alle onderhoudswerkzaamheden en zorgt u ervoor dat deze financieel goed te overzien zijn.

Voor het opstellen van Meerjaren Onderhoudsplan zetten wij graag al onze kennis en ervaring in. Een ander voordeel van onze begeleiding bij het oprichten van uw VvE is onze onpartijdigheid. Het kan immers ongemakkelijk zijn om samen met uw buren lastige knopen door te hakken. Met een onafhankelijke partij aan tafel werkt dit beter en houdt u de woonsfeer prettig.

Van Staveren Makelaardij begeleidt u graag bij het oprichten van uw VvE alsmede het verdere beheer van uw VvE. Bespaar uzelf tijd en geef uw kopzorgen uit handen aan een expert!